Menu

B1.5 og B1.6 Spansk på mellemniveau

Start
onsdag 4. september
Pris
kr. 3.840
Nedsat pris
kr. 3.555
Lektioner
48
Start 04.09.2024
Periode 04.09.2024 til 15.01.2025
Lektioner 48
Hold nr.: 1333-24
Underviser cand.mag. Lasse Mortensen
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 119
Tid ons 16.30 - 19.00
Pris kr. 3.840
Nedsat pris kr. 3.555
Tid ons 16.30 - 19.00

Spanien før Borgerkrigen
På dette kursus skal vi arbejde med filmen La lengua de las Mariposas (1999) af José Luis Cuerda sammen med den tekst af Manuel Rivas, som filmen er baseret på. Vi befinder os på landet i Spanien i tiden før den spanske borgerkrig, dvs. i de sidste måneder i et Spanien med frihed og demokrati, før Franco tog over og indførte diktatur. Her møder vi drengen Moncho, som er bange for at gå i skole, fordi han har hørt, at lærerne slår eleverne. Men den nye lærer, Don Gregorio, har en helt anden tilgang til undervisning. La lengua de las Mariposas er en smuk historie om frihed, værdier, historie og politik og også om kærlighed og venskab.
Vi ser filmen og læser teksten, som du taler med dine medkursister om, samtidig med at du øver grammatik tilhørende dette niveau blandt andet anvendelse af de forskellige datider på spansk og konjunktiv. Vi arbejder også med anden relevant tekst og lyd om denne vigtige periode i spansk historie med paralleller til i dag.

På kurset lærer du bl.a.:


  • at fortælle om en bog og en film, du har læst, eller en historie, du har hørt

  • at sige, hvad du selv synes om fx en bog eller en film

  • at læse og forstå en tekst og en film på spansk meget bedre

  • at tale korrekt i datid og vælge den rigtige tid på spansk



Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Lærebøger
Til arbejdet med den spanske grammatik bruger vi Tag tyren ved hornene, som du kan købe på tengbergmedia.com. Det øvrige materiale bliver udleveret på kurset og er inkluderet i kursusprisen.
Der er 10-16 kursister på holdet.
Der er ingen undervisning 25/9.
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.

Lasse Mortensen

Lasse har en kandidatgrad i Spansk Lingvistik og Kultur fra Aarhus Universitet med speciale i fremmedsprogsundervisning.

Lasse fortæller:
”Jeg har igennem min studietid boet sammenlagt et år i Spanien i hhv. Santiago de Compostela og Madrid. Selv om mit hjerte tilhører disse to byer, så er jeg vild med hele Spanien: kulturen, historien, klimaet, maden, litteraturen, fodbolden, spanierne og ikke mindst sproget.
De seneste par år har jeg rejst meget i Mexico, som måske er det mest farverige land i verden: naturen, maden, kulturer, historien og ikke mindst det mexicanske folk.

Det er fedt at lære fremmedsprog, fordi det åbner op til en helt ny verden, som du ikke kan se, hvis du “blot” er turist i et land: så snart du kan kommunikere på spansk, så ser de lokale dig på en helt anden måde og åbner på den måde endnu mere op for deres egen verden.
Jeg vil så gerne hjælpe dig med at lære spansk / udvikle dit spanske, så du forhåbentlig kan opleve verden på en helt anden måde. Spansk skal læres gennem tale, og det vil være et stort fokus i mine timer, at vi taler spansk og har det sjovt med det. Jeg er også stor fan af at bruge spil og quizzer i mine timer.
Jeg har tidligere undervist på aftenskole, ungdomsskole, folkeskole og som privat tutor, både gennem mine studier og sidenhen.
Jeg glæder mig til at hjælpe dig på din rejse til at lære spansk!"

Lasse anbefaler:
Læsning: "I starten af min egen læringskurve forsøgte jeg altid at læse avisoverskrifter eller tegneserier på spansk. Et andet godt råd til læsning på spansk kan være at forsøge at læse en bog, som du allerede har læst på dansk eller engelsk. Størstedelen af den litteratur, vi kender, er oversat til spansk, så du kan højst sandsynligt finde noget, du tidligere har læst. På den måde kan du fokusere på sproget, da du allerede kender handlingen."

TV/film: "Min yndlingsfilm fra Spanien er en gyser/triller ved navn El Orfanato, og generelt er der rigtig gode gyserfilm fra Spanien. På streamingtjenester er der også gode bud på sjove/spændende serier. Jeg vil anbefale La Casa de Papel (Spanien) og Club de Cuervos (moderne mexicansk sæbeopera). Prøv at se dem med spanske undertekster!"
Vis mereVis mindre

B1.5 og B1.6 Spansk på mellemniveau

4. september - 15. januar

Venteliste