Menu

Tyrkisk 1 - for begyndere

Start
mandag 2. september
Pris
kr. 2.880
Nedsat pris
kr. 2.665
Lektioner
36
Start 02.09.2024
Periode 02.09.2024 til 20.01.2025
Lektioner 36
Hold nr.: 1533-24
Underviser Gülhan Comakci
 
Sted Vognmagergade 8, 2. sal
Lokale V251
Tid man 19.00 - 20.40
Pris kr. 2.880
Nedsat pris kr. 2.665
Tid man 19.00 - 20.40

Lær at tale tyrkisk
For dig, der aldrig før har lært tyrkisk.

Du lærer at klare dig på tyrkisk i mange forskellige hverdagssituationer, og når du er turist. Du lærer fx, hvad du skal sige, når du møder folk på restaurant, i forretninger og på museer.

Du lærer at præsentere dig selv og fortælle lidt. Du lærer også at stille spørgsmål til andre.

Du bliver hurtigt sat ind i, hvordan det tyrkiske sprog er bygget op, og vi laver mange øvelser, så du bliver sikker i at lave sætninger på tyrkisk.

Du lærer også, hvordan man udtaler tyrkiske bogstaver og at læse og skrive korte beskeder, fx i en sms eller på Facebook.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Lærebog: Yabanci Dilim 1, ISBN 9789756479919. Du kan købe bogen på holdet (kr. 200). Vi arbejder med kapitel 1 og 2.
Der er 10-16 kursister på holdet.

Gülhan Comakci

Gülhan Comakci er uddannet lærer fra Gazi Univetsitet i Tyrkiet og har undervist i hjemlandet i tre år. Her i Danmark har han undervist mange år i folkeskolen i forskellige byer på Sjælland. Gülhan arbejder til daglig i Københavns Kommune som UU-vejleder. Han kan godt lide at sammenligne den danske og tyrkiske kultur og fortæller meget gerne om tyrkiske byer i undervisningen.

Gülhan anbefaler lige nu:
Sted: Kappadokien er kendt for sin karakteristiske bjergformation, en slags troldelandskab. I området findes huse og kirker, der er udhugget i klippen. Göreme Frilandsmuseum har en række kirker, og dette område er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste for Europa.
Spise: Iskender kebab  Det er en slags döner kebab tilberedt af tyndt skåret grillet lam eller oksekød. 
Drikke: ”Raki”. I Tyrkiet, hvor Raki er den officielle nationaldrik og "følgesvend" til meze, er den især populær at indtage med hvid ost og melon. Raki bliver oftest blandet med lige dele vand. Når vand og raki blandes, skifter drikken fra gennemsigtig til hvid - derfor kaldes raki med vand også løvemælk.
Et sted at spise og drikke: Hamdi Restaurant nær den egyptiske Bazaar i Istanbul.
Litteratur: Orhan Pamuk's “Sne”. ”Sne" er en historie om det moderne Tyrkiet spændt ud mellem øst og vest. Det er også en meget smuk og poetisk historie om kærlighed, der har trange kår i et samfund, hvor hævdvundne og indiskutable traditioner, forbudsreligiøse foranstaltninger og afgrundsdybe sociale, regionale og uddannelsesmæssige forskelle ikke gør situationen lettere. 
Musik: Fahir Atakoğlu, en berømt pianist og komponist.
Vis mereVis mindre

Tyrkisk 1 - for begyndere

2. september - 20. januar

Tilmeld