Menu

Islandsk 1 - for begyndere

Start
mandag 2. september
Pris
kr. 2.220
Nedsat pris
kr. 2.005
Lektioner
36
Start 02.09.2024
Periode 02.09.2024 til 20.01.2025
Lektioner 36
Hold nr.: 1550-24
Underviser cand.mag. Frida Gardarsdottir
 
Sted Vognmagergade 8, 1. sal
Lokale V106
Tid man 17.15 - 18.55
Pris kr. 2.220
Nedsat pris kr. 2.005
Tid man 17.15 - 18.55

Dine gode samtaler med islændinge begynder her
Der går ikke lang tid, før du har lært det allermest nødvendige, så du kan tale med islændinge om almindelige hverdagsting.

Du lærer blandt andet:


  • hvordan man siger goddag og farvel

  • at fortælle lidt om dig selv

  • at begå dig ved spisebordet, både hjemme hos familien og vennerne og ude på restaurant

  • at gå på indkøb og spørge til priser og lignende


Du lærer det vigtigste ordforråd, så vi træner tal, klokken, kalenderen, farverne samt ord, der hører til bolig og familie. Vi taler også om mad og tøj, så du lærer de ord, der hører til det.

Det vigtigste på begynderkurset er, at du kommer i gang med at tale sproget. Derfor skal du regne med at tale meget, så du får en god udtale. Samtidig bliver du præsenteret for den grundlæggende grammatik. Vi terper ikke, men du får de vigtigste redskaber, så du kan arbejde videre med grammatikken på et senere tidspunkt. Du lærer de tre køn, de regelmæssige bøjninger og enkelte vigtige uregelmæssige udsagnsord i nutid. Desuden får du en introduktion til, hvad kasus er.

Hvordan foregår timerne?
Hver uge træner vi lektionens emne ved at læse en enkel tekst og høre lytteøvelser. Vi arbejder også med simple skriveopgaver. Vi har selvfølgelig masser af aktiviteter, hvor du øver dig i at tale islandsk og udtale det rigtigt. Indimellem øver vi islandsk gennem lege. Nogle gange arbejder du alene og andre gange i par eller gruppe.
Som altid på Studieskolens kurser lægger vi vægt på, at det skal være sjovt at lære sprog. Derfor er der altid god stemning på vores islandskhold.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Vi arbejder med undervisningsmaterialet "Íslenska fyrir alla", som du finder gratis på tungumalatorg.is/ifa. Underviseren uddeler også andet materiale som fx beskrivelser af hverdagssituationer, enkle digte eller børnehistorier. Det kan også være korte nyhedstekster eller andre tekster om nyheder eller kultur.

Undervisningen foregår så vidt muligt på islandsk. Du vil dog altid løbende kunne få forklaringer og oversættelser på dansk.

Forberedelse: ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Frida Gardarsdottir

Frida er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet og har pædagogikum fra Islands Universitet. Hun har undervist i dansk i Island og i islandsk i Danmark og synes, det er utrolig spændende, hvordan og hvor forskelligt vi alle sammen lærer sprog. 
Ud over undervisningen arbejder Frida med kommunikation og PR, især med fokus på digitale og sociale medier.
Frida er helt igennem islandsk, men er vokset op og har i løbet af sit voksenliv boet på skift i Island og Danmark og kender begge sprog og kulturer godt.

Frida anbefaler:
De lange islandske sommernætter, hvor energiniveauet ikke kan beskrives - det skal bare opleves! Helst ude i den åbne, øde og rå natur.
Nyere islandske film: Siden Friðrik Þór Friðriksson's Naturens børn (1991) blev nomineret til en Oscar, er der kommet en generation af yngre filminstruktører, som tør og gør. Tjek fx Dagur Kári Gunnarsson Rúnar Rúnarsson's Volcano, Benedikt Erlingsson's Of Horses and Men, Grímur Hákonarsson's Rams eller Guðmundur Arnar Guðmundsson's Heartstone.
Ældre islandsk litteratur: Vil du virkelig ind under huden på den islandske folkesjæl, bør du stifte bekendtskab med Bjartur í Sumarhúsum og Salka Valka - hovedkarakterene i henholdsvis Frie Mænd og Salka Valka - romaner af Islands eneste Nobelprismodtager, Halldór Laxness.
Vis mereVis mindre

Islandsk 1 - for begyndere

2. september - 20. januar

Tilmeld