Menu

Aftenbyvandring
Alle niveauer

Start
mandag 14. oktober
Pris
kr. 0
Lektioner
3
Start 14.10.2024
Periode 14.10.2024 til 14.10.2024
Lektioner 3
Hold nr.: 9185-24
Underviser cand.mag. Sara Bødker
BA Søren Krarup
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Lokale 127
Tid man 17.30 - 20.00
Pris kr. 0
Tid man 17.30 - 20.00

Oplev København og lær dansk på vores aftenbyvandringer
Kom med på vores aftenbyvandring og lær dansk, mens du bevæger dig rundt i smukke København. Dette kursus kombinerer sproglæring med kulturelle oplevelser, hvilket gør din sprogundervisning både spændende og berigende.

Udforskning af København
Vi går sammen på opdagelse i Københavns maleriske gader og kvarterer, hvor vi besøger kendte landemærker, skjulte perler og historiske steder. Undervejs øver vi os i dansk ved at beskrive, diskutere og stille spørgsmål om de forskellige seværdigheder.

Mål og udbytte
Kurset er designet til at forbedre dit mundtlige dansk. Gennem praktisk anvendelse af sproget i autentiske omgivelser får du en dybere forståelse og en mere nuanceret brug af dansk. Samtidig får du en unik mulighed for at lære København bedre at kende og opleve byens kultur og historie på nært hold.

Kom med på vores aftenbyvandring i København og oplev, hvordan sprogundervisning og kulturel udforskning kan gå hånd i hånd.

Vi mødes på Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, lokale 109.

Sara Bødker

Sara anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg bor i København NV. Jeg elsker byen med alle dens mennesker, sjov og ballade. Mit yndlingssted i København er Blågårdsgade på Nørrebro. Her kan du føle dig hjemme, uanset hvem du er, eller hvor du kommer fra. Her kan du sidde en hel eftermiddag på en af gadens mange cafeer uden at købe andet end billig kaffe og utallige refills og få dig en sludder for en sladder med de mange stamgæster, kunstnere, verdensmænd og -kvinder, der jævnligt frekventerer gaden. Er du lige flyttet til byen, så er det her, du lettest får en ny ven, et nyt job, et nyt sted at bo, en ny cykel, eller hvad du ellers kunne have brug for.”

Har du et yndlingssted i resten af Danmark?
”Mit yndlingssted uden for København er biografen Øst for Paradis i min hjemby Aarhus. Her kan du se film, der er så underlige, at du ikke anede, de eksisterede, og du kan nyde den helt særlige atmosfære opbygget gennem årtier af ukuelige ildsjæle, der insisterer på en anderledes biograf med kunsten og den store oplevelse i højsædet.”

Har du en dansk yndlingsforfatter?
”En af mine danske yndlingsforfattere er Kristian Bang Foss, fordi han er så sindssygt sjov at læse. Derudover vælger han også hovedpersoner, der generelt er underrepræsenterede i kunst og kultur, som fx førtidspensionisten Waldemar i ’Døden kører Audi’, og får os til at grine og græde med dem.”

Vis mereVis mindre

Søren Krarup

Søren anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
“Et af mine yndlingssteder i København er Assistens Kirkegård ved siden af der, hvor jeg bor. Find et stykke græs eller en bænk og sæt dig ned dog nyd roen, menneskene, der går forbi, træerne, blomsterne, de interessante gravsten og de fjerne lyde fra storbyen udenfor – jeg kan lide at tænke, at de døde sætter pris på vores selskab, når vi kommer forbi.”

Har du et yndlingssted uden for København?
“Når jeg er i området, holder jeg af at besøge Hesnæs Strand på Falster og at svømme ved denne ‘hemmelige’ strand (jeg anbefaler, at du bruger en bil for at komme derhen).”

Har du en dansk yndlingsforfatter?
“Hvis du er på de sydlige øer, så tag en samling af Emil Aarestrups digte med dig; han arbejdede som læge i Nysted og skrev smukke digte i sin fritid – som først blev fundet efter hans død.”

Vis mereVis mindre

Aftenbyvandring
Alle niveauer

14. oktober - 14. oktober

Tilmeld