Menu

Dansk - mellemniveau 1 (B1)

Start
mandag 31. marts
Pris
kr. 1.955
Lektioner
30
Start 31.03.2025
Periode 31.03.2025 til 14.05.2025
Lektioner 30
Hold nr.: 03041-25
Underviser cand.mag. Sara Bødker
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Lokale 127
Tid man 16.30 - 18.35
ons 16.30 - 18.35
Pris kr. 1.955
Tid man 16.30 - 18.35
ons 16.30 - 18.35

Tal, læs og skriv dansk!
Kurset er for dig, der allerede har et godt grundlag i dansk og kan klare de fleste dagligdagssituationer, så længe sproget er enkelt.

På dette kursus får du mulighed for at træne og forbedre dit dansk ved at tale, lytte, læse og skrive sammen med andre. Vi arbejder med forskellige typer tekster, så du gradvist lærer at forstå og bruge et mere nuanceret og varieret dansk, både mundtligt og skriftligt. Mange af teksterne handler om autentiske personer i Danmark.

Udvid dit ordforråd
Du får udvidet dit ordforråd, så du efter kurset føler dig mere sikker, når du taler dansk uden for klassen - også hvis du skal tale om nye emner.

Vi taler bl.a. om disse emner:


  • at lære noget nyt, fx at stå på hænder, danse salsa eller tale dansk. Du lærer fx at fortælle, hvordan du selv bedst kan lide at lære noget nyt.

  • personlige egenskaber og personligheder. Du lærer at beskrive din egen og andres personlighed og egenskaber.

  • venskaber og familie. Du lærer at tale om din familie og dine venner og at stille spørgsmål til dine klassekammerater.

  • det gode liv, sundhed og motion og livets mange små og store glæder. Du lærer at fortælle, hvad det gode liv er for dig.



Ordforråd og grammatik
Du lærer at bruge et mere præcist ordforråd, så du kan tale dansk om de forskellige emner.
Du lærer også at bruge faste udtryk med præpositioner som fx 'at holde op med' og 'at være begejstret for', men også udtryk som 'både ... og' og 'hverken ... eller'.
Vi arbejder med forskellen på ord som fx 'tror' og 'synes' samt 'hvornår', 'når' og 'da. Du lærer også flere tidsudtryk
Vi gennemgår og repeterer verber i alle former, både de regelmæssige og de uregelmæssige.
Vi arbejder også med modalverber, adjektiver, ordstilling og en masse andet.

Undervisningsmaterialet er udviklet på Studieskolen
Vi bruger undervisningsmaterialet Danish to Go 3, der er Studieskolens eget lærebogssystem. Det er udviklet af undervisere på Studieskolen, så det passer perfekt til Studieskolens kursister.
Danish to Go 3 består af en bog, Klasseaktiviteter, og en hjemmeside med lyd, læsetekster og en masse forskellige onlineopgaver, hvor du kan arbejde med grammatik, ordforråd, lytning og læsning.
Du får bogen udleveret på holdet og adgang til materialets hjemmeside. Bogen ligger også som e-bog på Moodle.
Vi arbejder med kapitel 1-3.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen er blended learning, hvor vi i klassen fokuserer på mundtlig dansk og samtaleøvelser samt lidt grammatik.
Udtalen er vigtig, så vi træner udtale hver gang.
Du skal arbejde hjemme ved computeren med lytteforståelse, læsning og skriftlige øvelser.
Undervisningen foregår kun på dansk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Dansk - mellemniveau 1 svarer til første del ud af fire på niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, fx hvis du har taget Dansk for begyndere 1 og 2 og Dansk -basisniveau 1 og 2 på Studieskolen eller modul 1 og 2 på Danskuddannelse 3.
Der er 5 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Vi forventer, at du bruger 8 timer om ugen på hjemmearbejde.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Sara Bødker

Sara anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg bor i København NV. Jeg elsker byen med alle dens mennesker, sjov og ballade. Mit yndlingssted i København er Blågårdsgade på Nørrebro. Her kan du føle dig hjemme, uanset hvem du er, eller hvor du kommer fra. Her kan du sidde en hel eftermiddag på en af gadens mange cafeer uden at købe andet end billig kaffe og utallige refills og få dig en sludder for en sladder med de mange stamgæster, kunstnere, verdensmænd og -kvinder, der jævnligt frekventerer gaden. Er du lige flyttet til byen, så er det her, du lettest får en ny ven, et nyt job, et nyt sted at bo, en ny cykel, eller hvad du ellers kunne have brug for.”

Har du et yndlingssted i resten af Danmark?
”Mit yndlingssted uden for København er biografen Øst for Paradis i min hjemby Aarhus. Her kan du se film, der er så underlige, at du ikke anede, de eksisterede, og du kan nyde den helt særlige atmosfære opbygget gennem årtier af ukuelige ildsjæle, der insisterer på en anderledes biograf med kunsten og den store oplevelse i højsædet.”

Har du en dansk yndlingsforfatter?
”En af mine danske yndlingsforfattere er Kristian Bang Foss, fordi han er så sindssygt sjov at læse. Derudover vælger han også hovedpersoner, der generelt er underrepræsenterede i kunst og kultur, som fx førtidspensionisten Waldemar i ’Døden kører Audi’, og får os til at grine og græde med dem.”

Vis mereVis mindre

Dansk - mellemniveau 1 (B1)

31. marts - 14. maj

Venteliste