Menu

Dansk - mellemniveau 3 (B1)

Start
tirsdag 1. april
Pris
kr. 1.955
Lektioner
30
Start 01.04.2025
Periode 01.04.2025 til 15.05.2025
Lektioner 30
Hold nr.: 03061-25
Underviser cand.mag. Jonas Hindsholm Bentzen
 
Sted Borgergade 12, 1. Sal
Lokale 113
Tid tir 16.30 - 18.35
tor 16.30 - 18.35
Pris kr. 1.955
Tid tir 16.30 - 18.35
tor 16.30 - 18.35

Lær at tale om spændende og aktuelle emner på dansk
Et spændende kursus, hvor vi taler - og skriver - om sjove og relevante emner på dansk.
På kurset bliver du endnu bedre til at udtrykke din mening om mange forskellige emner og til at diskutere med andre.
Du lærer også at lave korte debatindlæg og at kommentere på andres indlæg.

Vi taler bl.a. om disse emner:


  • Teknologi i hverdagen. Du lærer at fortælle om apps - hvilke apps bruger du mest, og hvilke kan du bedst lide? Vi taler om kunstig intelligens, og du lærer også at skrive en god prompt på dansk til fx ChatGPT.

  • Teknologi i hverdagen. Du lærer at fortælle om apps - hvilke apps bruger du mest, og hvilke kan du bedst lide? Vi taler om kunstig intelligens, og du lærer også at skrive en god prompt på dansk til fx ChatGPT.
    Klima og miljø. I klassen taler vi om, hvad vi hver især gør i vores hverdag i forhold til klimaet og miljøet, og vi diskuterer, hvad man kan gøre ved klimaproblemerne. Vi taler om emner, der berører os alle, nemlig forbrug og deleøkonomi.

  • Uddannelse. Du lærer at fortælle om din skoletid og at forklare, hvad den har betydet for dig. Du får ny viden om det danske uddannelsessystem med folkeskole, friskoler, privatskoler og højskoler. I klassen diskuterer vi, hvad der er vigtigt, hvis man skal vælge en videregående uddannelse.


Gode samtaler kræver ordforråd
Når vi taler om emnerne, skal du have ordforrådet på plads - når du kender de relevante ord og udtryk, kan du udtrykke dine tanker mere klart og præcist. Derfor får du også udvidet dit ordforråd på kurset, og du får flere nuancer på, når vi arbejder med forskellen på ord, man kunne tro betyder det samme. Det gælder fx 'bare' og 'lige' og 'ændre', 'skifte', 'bytte' og 'veksle'

Grammatikken støtter op om samtalerne
Formålet med kurset er ikke, at du bliver perfekt til grammatik. Men grammatikken støtter op om sproget, så vi arbejder i dybden med flere emner, fx verberne i forskellige tider (herunder modalverber), adjektivernes former, substantiver og ordstilling.
Undervisningsmateriale udviklet på Studieskolen
Undervisningsmaterialet Danish to go 4 er Studieskolens eget lærebogssystem. Det er udviklet af undervisere på Studieskolen, så det passer perfekt til Studieskolens kursister.
Danish to Go 4 består af en bog med aktiviteter til arbejdet i klassen og en hjemmeside med lyd, læsetekster og en masse forskellige onlineopgaver, hvor du kan arbejde med grammatik, ordforråd, lytning og læsning. Materialet indeholder også sjove quizzer, I laver sammen i klassen.
Du får bogen udleveret på holdet og adgang til materialets hjemmeside. Bogen ligger også som e-bog på Moodle.
Vi arbejder med kapitel 1-3.



Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er blended learning, hvor vi i klassen arbejder med mundtlig dansk og samtaleøvelser, vi træner udtale og laver lidt grammatik.
Du skal arbejde meget hjemme ved computeren med lytteforståelse, læsning og skriftlige øvelser.
I løbet af kurset skal du aflevere skriftlige opgaver, som du får feedback på.
Vi laver lytte- og videoøvelser, så du bliver endnu bedre til at forstå dansk.
Hver gang arbejder vi med udtale og øver tryk, stød, rytme og melodi i sætningerne.
Undervisningen foregår kun på dansk.

Praktiske oplysninger
Dansk - mellemniveau 3 svarer til tredje del ud af fire dele på niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, fx hvis du har taget kurserne Dansk for begyndere, Basisniveau samt Mellemniveau 1 og 2 på Studieskolen eller modul 1, 2 og 3 på Danskuddannelse 3.
Der er 5 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Vi forventer, at du bruger cirka 4 timer om ugen på hjemmearbejde.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Jonas Hindsholm Bentzen

Jonas anbefaler:
Din yndlingsforfatter og din yndlingsbog
"Henrik Pontoppidan skriver flottest og tænker dybest. Ellers vil jeg slå et slag for en glemt klassiker, Hans Egede Schacks “Phantasterne” fra 1857. Den er en vældig charmerende roman om ikke at lade sig kue af fakta."

Dit yndlingssted i København
"Mere eskapisme! Et brunt plyssæde i Husets Biograf (i Magstræde) var stedet, hvorfra jeg som ung fik åbnet mine øjne for film af folk som Jim Jarmusch og Aki Kaurismäki. Undergrundsagtig og kosmopolitisk: sådan skal København være. I dag lever biografen og Huset videre i Rådhusstræde - i bedste velgående, så vidt jeg ved."
Vis mereVis mindre

Dansk - mellemniveau 3 (B1)

1. april - 15. maj

Tilmeld