Menu

Grønlandsk 1 - for begyndere - online

Start
mandag 24. februar
Pris
kr. 3.580
Nedsat pris
kr. 3.365
Lektioner
36
Start 24.02.2025
Periode 24.02.2025 til 30.06.2025
Lektioner 36
Hold nr.: 3505-25
Underviser cand.mag. Kenneth Wehr
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid man 16.30 - 18.10
Pris kr. 3.580
Nedsat pris kr. 3.365
Tid man 16.30 - 18.10

Lær at tale grønlandsk hjemmefra
Et kursus for dig, der slet ikke kan grønlandsk eller har lært en lille smule.
Du lærer det allermest grundlæggende grønlandsk, så du kan klare dig i enkle situationer. Måske skal du på turistrejse til Grønland og vil gerne kunne tale lidt, måske skal du rejse i arbejdsøjemed, eller måske studerer du allerede nu i Grønland. Det kan også være, at du har en helt anden grund til at lære grønlandsk.
På Studieskolens onlinekurser kan du lære grønlandsk hjemmefra, fra udlandet, hvis du sidder på en café - eller lige hvor det passer dig.

I løbet af kurset lærer du fx


  • at præsentere dig selv, at spørge til andre

  • at fortælle, hvad du har brug for - som at købe ind, spise, arbejde, sove eller lignende

  • tal, ugedage og tidsbetegnelser på grønlandsk

  • at fortælle om noget, der sker eller er sket i nutiden, i fortiden eller vil ske i fremtiden

  • den grundlæggende grønlandske grammatik, der er meget anderledes end andre europæiske sprog


Vi starter fra bunden med en introduktion til sproget. Vi opbygger en ordforrådsbank og arbejder med grammatik og syntaks. Fra start indlærer vi vendinger og udtryk, således at du kan sige korte sætninger med det samme. Inden længe kan du klare dig i enkle situationer.

Du får en grundlæggende forståelse af den grønlandske grammatik og sprogbrug på begynderniveau, og du får et basisordforråd, så du kan præsentere dig selv og din familie, fortælle om dit arbejde og om din hverdag. Vi arbejder også med tal, ugedage og tidsbetegnelser. Du lærer om ordklasser og de tre første kasus. Vi taler om verber, der bøjes i forskellige måder (man bøjer ikke verber i tid på grønlandsk). Med til den grundlæggende grammatik på grønlandsk hører fremsættemåde, spørgemåde, plejertid, fremtidstilhæng og nægtelsestilhæng.

Teknikken arbejder for dig
Du behøver ikke være en teknikhaj for at deltage, men din oplevelse af undervisningen bliver bedst, hvis dit webkamera og din mikrofon er af en rimelig kvalitet.
Du deltager i undervisningen i Zooms virtuelle klasseværelse, hvor du både kan tale med din underviser, række hånden op og arbejde i mindre grupper med de andre kursister.
Undervisningen er opdelt af frikvarter, hvor du kan forlade 'klassen' eller småsnakke med underviseren eller dine medkursister online, ligesom hvis der havde været tale om et fysisk kursus.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 8-12 kursister på holdet.
Ingen undervisning 10/3.

Kenneth Wehr

Kenneth Wehr er født og opvokset i Tyskland og har gennem en ferie som ung fundet vejen til Grønland. Af begejstring for den arktiske ø har han efterfølgende skrevet ca. 2000 Wikipedia-artikler om Grønland og både lært dansk og grønlandsk.
Han har boet i Danmark siden 2020. Kenneth har en BA i Historisk Lingvistik og Skandinavistik fra Humboldt-Universitetet i Berlin og er derudover cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier fra København Universitet. Han har tidligere arbejdet på Oqaasileriffik, det grønlandske sprogsekretariat.
Ved siden af interessen for grønlandsk sproghistorie brænder Kenneth også særligt for slægtsforskning og tilbyder bl.a. professionel slægtsforskning i Grønland via sin enkeltmandsvirksomhed Paatsivik.

Kenneth anbefaler:
Musik: "Grønland har rigtig meget god musik! Lyt fx til Liima Inui, Sauwestari, TIU, Nanook eller Tarrak! Nogen gange kan du finde sangenes tekster, og så kan du synge med eller oversætte dem og således øve sproget."
Rejs til Grønland: "Du skal altså rejse til Grønland, hvis du vil opleve det rigtigt! Det er nemt at få venner, og så kan de tage dig med på vandretur eller vise dig grønlandsk proviant, dvs. ting som mattak (hvalhud), røget rensdyr- og hvalkød, tørfisk osv."
Vis mereVis mindre

Grønlandsk 1 - for begyndere - online

24. februar - 30. juni

Venteliste