Efter at have tilbragt to år i Danmark, hvor hun færdiggjorde sin ph.d.-forskning, besluttede hun sig for at gøre Danmark til sit hjem. I øjeblikket underviser hun på Studieskolen og på en international skole i København.
At undervise i italiensk giver Annamaria mulighed for at bevare forbindelsen til sit elskede hjemland. Hun nærer en dyb passion for italiensk sprog, mad og kultur, og det inspirerer hendes elever til at forelske sig i alt, der har med Italien at gøre. Uden for undervisningen nyder hun at lave frisk, hjemmelavet pasta og arrangere frokost med venner og andre gæster, hvor hun især er glad for fællesskabet.
Annamaria anbefaler:
Sted: "Polignano a Mare, le terrazze (den bedste solnedgang nogensinde!) eller i trulli di Alberobello."
Mad: "La frisella pugliese, der er en hvedebolle eller -ring, der bages to gange (som en tvebak) og spises med fx tomater og basilikum, eller i panzerotti, en lille og friteret, halvmåneformet hvedebolle fyldt med fx tomatsovs."
Musik: "Jeg elsker at lytte til Volare med Domenico Modugno eller Il cielo in una stanza med Gino Paoli."
Litteratur: "Jeg anbefaler klassikeren Il barone rampante af Italo Calvino. Den er stadig sjov at læse."