Menu

A1.4 Italiensk for dig, der kan lidt

Start
torsdag 24. april
Pris
kr. 1.480
Nedsat pris
kr. 1.335
Lektioner
24
Start 24.04.2025
Periode 24.04.2025 til 26.06.2025
Lektioner 24
Hold nr.: B3412-25
Underviser cand.mag. Enrico Tolotti
 
Sted Vognmagergade 8, 1. Sal
Lokale V121
Tid tor 17.30 - 20.00
Pris kr. 1.480
Nedsat pris kr. 1.335
Tid tor 17.30 - 20.00

Italiensk for dig, der vil lære og tale mere
Hvis du tidligere har lært lidt italiensk eller har taget et A1.3 kursus hos os, er det her kurset, du skal fortsætte på. Vi udvider dit praktiske ordforråd, så du bliver endnu bedre til at tale med italienere og får genopfrisket de ord, du tidligere har lært. Og når du er færdig med kurset, får du sjovere ferier i Italien!

Hverdagsliv i Italien
På kurset lærer du at kunne klare dig i forskellige hverdagssituationer, også selvom du besøger landet som turist. Du får et godt ordforråd, som du kan bruge i mange situationer, hvor du taler med italienere, fx når du skal:


  • købe ind

  • besøge et af de mange italienske museer

  • tale om sport

  • planlægge en tur i en by

  • tale om vejret



Du får indblik i italienernes dagligliv og italiensk madkultur. Vi taler fx om, hvordan italienerne tilbringer søndagen - ofte i familiens skød.
Rom er et dejligt rejsemål for de fleste, og vi har et helt kapitel i bogen, der handler om særlige seværdigheder i Rom. Selvom du allerede kender Rom, kan det være, du lærer noget nyt.

Vi arbejder videre med den grundlæggende grammatik. Vi repeterer nutid og passato prossimo, og du lærer flere nyttige, uregelmæssige verber. Du lærer fx også ejestedord, tidsudtryk og småord. Vi gennemgår grammatikken på dansk, men også på italiensk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktisk info
Vi læser stk. 13-17 i lærebogen Passaparola 1 (ISBN 9788761696977), som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vælg Tekstbog, du skal IKKE bruge iBog og øvebog.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Bemærk: Du kommer med på et kursus, der startede i februar og nu er halvvejs. Det er fx godt for dig, der ikke nåede at tilmelde dig et af vores kurser, da de begyndte, og ikke vil vente med at vende tilbage til italiensk. Du kan sagtens være med, selvom vi allerede er i gang! Du bliver budt velkommen på et velfungerende hold, og din underviser vil gøre alt muligt for, at du igen kan komme i gang med italiensk.

Der er 13-20 kursister på holdet.

Enrico Tolotti

Enrico kommer fra en landsby i Bergamo-området, der hedder Martinengo. Hans største lidenskaber er sprogvidenskab, fremmedsprog og litteratur. Hans fascination startede, da han læste græsk og latin i gymnasiet, og blev yderligere næret af et cand.mag.-studium i skandinaviske sprog (med særligt fokus på dansk) og lingvistik. Lige nu fortsætter han studierne på Københavns Universitet.

Enrico elsker at læse gode ’sære historier’, gå en tur med hundene eller dyrke judo for at få afløb for stress og tanke ny energi.

Enrico anbefaler:

Sted: "Pesten i Bergamo er så godt som overstået. Så tag endelig og besøg byen (især den gamle by – Città Alta): gå en tur langs de venetianske murer (ved du, hvad Venedig egentlig har at gøre med Bergamo?) og far vild i det pragtfulde virvar af smalle, middelalderlige stræder."

Bøger: "Libro bianco af Piero Scanziani. For alle dem, der gik glip af retssagen mod Adam og Eva."

Mad: "Befinder man sig i Bergamo-området, så skal man altså smage casoncelli (casonsèi på dialekt), selvom de faktisk er ret populære i hele Lombardiet, hvor de laves ifølge forskellige opskrifter. I bund og grund er casoncelli en ret bestående af frisk pasta fyldt med en kødfars. De serveres med smeltet smør og revet lokalost ovenpå samt noget pancetta (tidligere kom man lidt lardo i i stedet for). Casoncelli har en hævdvunden plads i områdets kulinariske tradition: bare tænk, at de allerede nævnes i digterværket Baldus fra det 16. århundrede!"

Vis mereVis mindre

A1.4 Italiensk for dig, der kan lidt

24. april - 26. juni

Tilmeld