Menu

Diskussionsklub
DU3 modul 4 og 5

Start
tirsdag 15. oktober
Pris
kr. 0
Lektioner
6
Start 15.10.2024
Periode 15.10.2024 til 17.10.2024
Lektioner 6
Hold nr.: 9175-24
Underviser cand.mag. Pernille Lykke Jepsen
 
Sted Borgergade 14, 1. sal
Lokale 127
Tid tir 17.30 - 20.00
tor 17.30 - 20.00
Pris kr. 0
Tid tir 17.30 - 20.00
tor 17.30 - 20.00

Diskutér endnu mere på dansk - kom med i diskussionsklubben
Dette kursus er designet specielt til kursister på de højere niveauer, der ønsker at finpudse deres evner i at argumentere og diskutere på dansk.
Vi fokuserer på avanceret samtaletræning og lærer dig at bruge sproglige markører for enighed og uenighed effektivt.

Vi arbejder bl.a. med:


  • Hvordan bygger man et argument op? Lær at opbygge stærke og overbevisende argumenter, der gør dig i stand til at deltage i komplekse diskussioner med selvtillid.

  • Lytte- og responsteknikker: Øv dig i at lytte aktivt til din samtalepartners argumenter og give konstruktiv og relevant respons.

  • Sproglige markører: Forstå og anvend de sproglige værktøjer, der viser enighed og uenighed i samtaler. Det er nemlig essentielt, når du skal navigere i diskussioner og debatter.



Aktuelle emner
Vi tager fat på aktuelle samfundsemner og diskuterer dem indgående på dansk. På den måde får du nemlig mulighed for at øve dine debatfærdigheder i en kontekst, der afspejler virkelige samtaler og debatter.

Kurset er ideelt for dig, der allerede har et godt greb om dansk, men som ønsker at tage dine færdigheder til næste niveau ved at lære at argumentere og diskutere.
Vi glæder os til at byde dig velkommen og hjælpe dig med at blive en mester i dansk argumentation og debat!

Pernille Lykke Jepsen

Pernille anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg bor på Vesterbro i København.
Jeg kan godt lide at sidde på et trappetrin i mit kvarter. Her drikker jeg min medbragte kaffe og læser i en bog, mens solen når ned over tagene og luner mit ansigt.
Jeg er også vild med Københavns mange steder ved vandet. Her kigger jeg så langt ud i horisonten, at vand og himmel når hinanden bag en bro, en kajak, badende, en båd - eller en svævende fugl.
Jeg føler mig hjemme på Kunsthal Charlottenborg. Her genkender jeg følelser og tanker, som jeg ikke længere er alene med. De mange nutidige kunstneres kunstværker provokerer og inspirerer mig. Jeg beundrer dem.
Jeg tager gerne med venner eller familie på endagsferie i København. Her oplever vi kendte eller ukendte steder sammen. En begivenhed på Facebook eller Instagram får os måske til at pakke en lille taske og tage ud for at opleve København.
Jeg ér her i København.”


Har du en dansk yndlingsbog?
”Jeg kan vældig godt lide Inger Christensens ’Alfabet’ som er en digtsamling, der starter med:

1 abrikostræerne
abrikostræerne findes, abrikostræerne findes

2 bregnerne
bregnerne findes; og brombær, brombær og brom findes; og brinten, brinten.

Digtsamlingen udvikler sig i en rytme båret frem af alfabetets rækkefølge og Fibonaccis talsystem. Med smukke ord får du en fin tur ud i en verden, du kender og ser på ny.”

Vis mereVis mindre

Diskussionsklub
DU3 modul 4 og 5

15. oktober - 17. oktober

Tilmeld