Menu

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

Start
mandag 21. juli
Pris
kr. 4.995
Lektioner
60
Start 21.07.2025
Periode 21.07.2025 til 08.08.2025
Lektioner 60
Hold nr.: 05080-25
Underviser cand.mag. Jeanette Dideriksen
 
Sted Borgergade 14, 1. Sal
Lokale 128
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30
Pris kr. 4.995
Tid man 09.00 - 12.30
tir 09.00 - 12.30
ons 09.00 - 12.30
tor 09.00 - 12.30
fre 09.00 - 12.30

Tal med om, hvad der sker i Danmark og i verden
Her lærer du at udtrykke dig på dansk, så det bliver både korrekt og helt præcist.
Vi læser tekster fra både undervisningsmaterialer og autentiske tekster fra aviser, medier og nettet. Vi arbejder med teksterne, så du får et endnu større ordforråd, og så dit dansk bliver korrekt - både når du udtrykker dig mundtligt og skriftligt.
Du får så stort et ordforråd, at din evne til at forstå autentisk dansk i både skrift og tale ikke giver dig de store problemer - du kan med andre ord læse, forstå og tale om det meste - ikke kun om helt konkrete ting, men også på et mere abstrakt plan.
Vi arbejder med længere og mere komplekse tekster (både som tekst, men også i form af lyd og video). Du lærer med andre ord ikke bare at forstå det meste på dansk, men også at forholde dig til emner på et mere abstrakt plan. Og du får sprog til at udtrykke dette.
Din lærer hjælper dig med at udvikle gode strategier til, hvordan du løbende kan arbejde med dansk.

Efter kurset kan du for eksempel:


  • fortælle om noget, både personligt og abstrakt

  • beskrive noget, fx et sted eller noget, der er sket

  • foreslå noget

  • fortælle, hvad du synes om noget - og hvorfor. Du lærer at argumentere for dine synspunkter
    uddybe og nuancere dine synspunkter

  • gengive og præsentere noget, som du har læst, set eller hørt

  • udtrykke antagelser, det vil sige hvad du tror om noget eller nogen

  • vurdere fordele og ulemper ved noget

  • henvende dig (skriftligt og mundtligt) til nogen med forskellige formål



Hvordan arbejder vi?
Vi har i høj grad fokus på, at du arbejder og kan arbejde selvstændigt med dansk - både gennem samarbejde med din underviser og dine medkursister i undervisningen, men også på egen hånd derhjemme.
Du skal også være indstillet på at være opsøgende på sprog uden for undervisningen - dvs. læse og løbende holde dig opdateret i danske medier og samfundsdebatter.


Grammatik
Vi arbejder bl.a. med verber i aktiv og passiv, adjektiver, substantiver, adverbier, frasalverber og præpositionsforbindelser. Vi har også fokus på de sproglige ord og udtryk, der gør dit sprog nuanceret, præcist og varieret og på en mere kompleks forståelse af dansk.

Udtale
På Studieskolen har vi altid fokus på udtale - både din egen udtale, så du bliver forstået, når du taler, og din evne til at forstå autentisk dansk.
Vi fokuserer bl.a. på forholdet mellem skrift og (ud)tale, på rytme og tryk, alt sammen så du opnår en større fluency, når du selv taler dansk.

Emner
Vi arbejder med forskellige emner, det kan være miljø, opdragelse, ligestilling, politiske systemer, sprog og globalisering. Men vi arbejder også med aktuelle emner, der rører sig i tiden, og som vi inddrager i undervisningen.

Skriv dansk!
På kurset får du en større bevidsthed om forskellige skriftlige genrer og udtryksformer, og du bliver i stand til at udtrykke dig passende - hvad enten du skal skrive en uformel e-mail, redegøre for noget, udtrykke forskellige synspunkter eller vurdere noget.

Kulturprogram
Om eftermiddagen og om aftenen tilbyder Studieskolen en række forelæsninger om dansk sprog og kultur, workshops, ekskursioner og sociale arrangementer.
Her får du en introduktion til dansk politik, litteratur, historie og hverdagsliv. Se programmet her på hjemmesiden.
Se kulturprogrammet her: https://www.studieskolen.dk/da/dansk/sommerkurser/kulturprogram (kopier url'en over i en anden browser).

Praktiske oplysninger
Kurset er for dig, der kan en del dansk i forvejen, svarende til mindst niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Der er 20 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Jeanette Dideriksen

Jeanette anbefaler:
"Jeg har altid syntes, Amager er noget helt specielt, og især Dragør! Dragør er et godt sted at tage hen, hvis man gerne vil gå en tur ved vandet eller slappe af. Her kan man sidde i fred og ro på en bænk eller café og kigge ud over den lille hyggelige havn, mens man lytter til mågernes skrig og lader tankerne flyve. Der er masser af stemning, og hvis det er lidt uklart, hvad fænomenet ”dansk hygge” dækker over, så synes jeg, Dragør er et godt bud. Og så er der jo også udsigt til broen, der forbinder Danmark og Sverige. Måske kender du allerede den dansk-svenske tv-serie ”Broen” - og her er det mere uhyggeligt end hyggeligt. Når du alligevel er på disse kanter, så kunne du tage en tur forbi den legendariske Flyvergrill ved Københavns Lufthavn! Her letter og lander fly fra hele verden lige for næsen af dig, og også her er stemningen helt speciel. Der er både professionelle med store telelinser og almindelige familier, der bare synes, det er sjovt at se flyene så tæt på.

Men du kan selvfølgelig også finde mange spændende steder inde midt i København. Assistens Kirkegård på Nørrebro (bag de lange gule mure) er virkelig et interessant sted. Men vær opmærksom på, at københavnerne mere bruger kirkegården som en park end en kirkegård, ellers kan man blive ret overrasket. Her kan du støde på mange gravsteder, hvor berømte danskere ligger, bl.a. H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr og sangerinden Natasja, der døde meget ung. Og hvis den danske sommer (ved et mirakel!) ikke består af alt for meget regn, så er der enormt mange gode - og gratis – tilbud rundt omkring i parker og på pladser, såsom musik, gratis filmforevisning, sommerdans i Fælledparken, hvor du kan få gratis danseundervisning i forskellige stilarter, etc. - you name it!"
Vis mereVis mindre

Intensivt dansk sommerkursus - højere mellemniveau (B2)

21. juli - 8. august

Tilmeld