Menu

Grammatik
DU3 modul 3 og 4

Start
tirsdag 15. oktober
Pris
kr. 0
Lektioner
6
Start 15.10.2024
Periode 15.10.2024 til 17.10.2024
Lektioner 6
Hold nr.: 9152-24
Underviser cand.mag. Doroteja Radujko
 
Sted Borgergade 12, 1. sal
Lokale 115
Tid tir 17.30 - 20.00
tor 17.30 - 20.00
Pris kr. 0
Tid tir 17.30 - 20.00
tor 17.30 - 20.00

Mere dansk grammatik
Har du brug for at få øvet dine grammatiske færdigheder? Så er dette kursus perfekt for dig! På kurset her bygger vi oven på basisgrammatikken og arbejder videre med de mere komplekse strukturer.
Vi arbejder fx med:


  • Sætninger: Lær, hvordan du konstruerer korrekte og varierede sætninger.

  • Verber: Hvornår bruger vi datid og før nutid og hvordan bøjes verberne korrekt.?

  • Konjunktioner og adverbier: Vi ser på hovedsætnings- og ledsætningskonjunktioner, deres betydning og funktion, og arbejder også med nogle af de mest almindelige adverbier.


Derudover vil vi dykke ned i specifikke grammatiske regler og undtagelser, der ofte volder problemer. Vi bruger en kombination af teori og praktiske øvelser for at sikre, at du forstår og kan anvende det, du lærer. Med vores systematiske tilgang og engagerende undervisningsmetoder vil du hurtigt mærke fremskridt og blive mere selvsikker i din grammatiske kunnen.

Doroteja Radujko

Har du et yndlingssted i København?
"Mit yndlingssted i København er Det Kongelige Biblioteks Have – en lille smuk oase midt i byen. Haven ligger på Slotsholmen, mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek. Den er fyldt med blomsterbede og gamle træer, og i midten finder man et lille bassin.
Det er utroligt, hvordan et så fredfyldt og charmerende sted kan ligge lige i byens travle centrum.
Her kommer folk for at holde picnic, læse bøger, gå en tur hånd i hånd, og på varme solskinsdage nyder man solen og solbader. Haven er omgivet af dansk historie og gammel arkitektur, men føles samtidig meget hyggelig og imødekommende."

Kan du anbefale en dansk forfatter?
"Hvis jeg skulle anbefale en dansk forfatter til dem, der lærer dansk, især begyndere, ville jeg vælge Helle Helle. Hendes hverdagsfortællinger, fx fra samlingen "Biler og dyr", er enkle i både sprog og handling, hvilket gør dem meget læsevenlige. Men der er også en dybde og mange subtile refleksioner mellem linjerne, som giver et indblik i dansk liv, mentalitet og værdier. Det gør dem særligt spændende at læse, især hvis man vil lære Danmark og danskerne bedre at kende."
Vis mereVis mindre

Grammatik
DU3 modul 3 og 4

15. oktober - 17. oktober

Tilmeld