Menu

Morgenbyvandring
Alle niveauer

Start
onsdag 16. oktober
Pris
kr. 0
Lektioner
3
Start 16.10.2024
Periode 16.10.2024 til 16.10.2024
Lektioner 3
Hold nr.: 9184-24
Underviser BA Barbara C. Christensen
BA Søren Krarup
 
Sted Gothersgade 14, 1. sal
Lokale 105
Tid ons 09.00 - 11.35
Pris kr. 0
Tid ons 09.00 - 11.35

Oplev København og lær dansk på vores morgenbyvandring
Tag med på morgenbyvandring gennem de gamle gader i København. Det bliver en vandring gennem århundrederne med anekdoter om krige, brande, epidemier - men også dagligliv, boligforhold og arkitektur.
Lær din by at kende fra en ny side, og bliv klogere på, hvordan almindelige københavnere har levet gennem skiftende tider - og få nyt sprogligt input undervejs.

Udforskning af København
Vi går sammen på opdagelse i Københavns maleriske gader og kvarterer, hvor vi besøger kendte landemærker, skjulte perler og historiske steder. Undervejs øver vi os i dansk ved at beskrive, diskutere og stille spørgsmål om de forskellige seværdigheder.

Dagen er designet til at forbedre dit mundtlige dansk. Gennem praktisk anvendelse af sproget i autentiske omgivelser får du en dybere forståelse og en mere nuanceret brug af dansk. Samtidig får du en unik mulighed for at lære København bedre at kende og opleve byens kultur og historie på nært hold.

Kom med på vores morgenbyvandring i København og oplev, hvordan sprogundervisning og kulturel udforskning kan gå hånd i hånd.

Vi mødes på Studieskolen, Borgergade 12, 1. sal, lokale 110.

Barbara C. Christensen

Barbara anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg bor i bydelen Vesterbro i hjertet af København. Ofte cykler jeg rundt både i min arbejdstid og i min fritid. København er en middelalderby med mange kulturelle tilbud.
Dansk Arkitektur Center (DAC) er et museum, der ligger i bygningen BLOX tæt på Det Kgl. Bibliotek. DAC har skiftende udstillinger om byens arkitektur, både den moderne og ældre arkitektur i København kan du lære om på museet.
De ansatte er arkitekter og tilbyder rundvisninger både på dansk og engelsk. Øverst i huset ligger en dejlig restaurant, hvor man kan nyde udsigten over byens tårne og få en dansk frokost.”

Hvilke københavnske biografer kan du lide?
”København har både biografer, der tilbyder mainstreamfilm og biografer, der tilbyder smalle film. Mainstreamfilm finder du i Cinemaxx, Palads og Imperial, som har imponerende lydanlæg.
Personligt foretrækker jeg smalle film, det kan fx være europæiske film, nordic noir eller franske film. Grand Teatret på Mikkel Bryggers Gade 8 tilbyder denne type film. Biografen ligger på en sidegade til Strøget, og her er også en café, hvor man kan drikke en kop kaffe eller et glas vin og spise et måltid, mens man hygger sig.
Ved Kongens Have på Gothersgade ligger Cinemateket. Her har man mulighed for at se månedens film, der er typisk et tema hver måned. Mange af de smalle film, der vises i Cinemateket, er engelsksprogede og uden undertekster. Restauranten SULT tilbyder dejlig mad.”

Har du et yndlingssted uden for København?
”Når jeg tager ud af byen for at opleve naturen, så holder jeg af at ro kajak. Man kan fx leje kajakker på kajakhotellet eller ved Mølleå nord for København. Det er en god idé, at man undersøger vejret, før man tager afsted.
Om vinteren bader jeg i Isefjorden. Jeg er vinterbader og medlem af en vinterbadeklub i Hundested i Nordsjælland. Når man vinterbader, går man i sauna bagefter.
Det er den bedste medicin mod vinterdepression.”

Vis mereVis mindre

Søren Krarup

Søren anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
“Et af mine yndlingssteder i København er Assistens Kirkegård ved siden af der, hvor jeg bor. Find et stykke græs eller en bænk og sæt dig ned dog nyd roen, menneskene, der går forbi, træerne, blomsterne, de interessante gravsten og de fjerne lyde fra storbyen udenfor – jeg kan lide at tænke, at de døde sætter pris på vores selskab, når vi kommer forbi.”

Har du et yndlingssted uden for København?
“Når jeg er i området, holder jeg af at besøge Hesnæs Strand på Falster og at svømme ved denne ‘hemmelige’ strand (jeg anbefaler, at du bruger en bil for at komme derhen).”

Har du en dansk yndlingsforfatter?
“Hvis du er på de sydlige øer, så tag en samling af Emil Aarestrups digte med dig; han arbejdede som læge i Nysted og skrev smukke digte i sin fritid – som først blev fundet efter hans død.”

Vis mereVis mindre

Morgenbyvandring
Alle niveauer

16. oktober - 16. oktober

Tilmeld