Danskkurser for sundhedspersonale. Lær at kommunikere på dansk med borgere, beboere eller patienter i sundhedssystemet.
Sundhedsdansk er danskkurser for personale i sundhedssektoren. Du lærer, hvordan du kommunikerer på dansk med borgere, beboere og patienter i sundhedssystemet.
Kommunikation er vigtig – især når du skal hjælpe og drage omsorg for et andet menneske.
Med kurserne i Sundhedsdansk bliver du bedre til at kommunikere i plejesituationer og i andre typiske samtaler med borgere eller patienter.
Kurserne tager udgangspunkt i arbejdssituationer, og du kommer til at øve dig i at kommunikere på dansk som professionelt sundhedspersonale og lære, hvordan du guider og motiverer borgere og patienter i forskellige situationer.
Kurserne er designet til dig, der arbejder eller søger job inden for sundhedssektoren fx som sygeplejerske, læge, sosu-hjælper eller sosu-assistent. Vigtigt er, at du gerne vil styrke dine danskkundskaber i en professionel kontekst.
På alle kurserne fokuserer vi på at skabe en tryg og praktisk læringsramme, så du kan anvende dine nye sprogfærdigheder direkte i dit daglige arbejde. Når du har taget Studieskolens kurser i Sundhedsdansk, vil du føle dig endnu mere sikker og kompetent i rollen som sundhedsprofessionel.
Kurserne er for dig, der tager din danskuddannelse på Studieskolen.
Studieskolen tilbyder tre kurser i Sundhedsdansk. Du skal først tage kursus 1. Kurserne er gratis.
Kursus 1 er din introduktion til Sundhedsdansk. Kurset giver dig de sproglige redskaber, du skal bruge for at håndtere hverdagssituationer som medarbejder i sundhedssektoren. Dette kursus er første trin på Studieskolens kursusrække i Sundhedsdansk og er derfor en nødvendig start, hvis du ønsker at gå videre med de øvrige kurser.
På kurset opbygger vi dit ordforråd, din evne til at føre dialoger og din forståelse af vigtige udtryk i sundhedsarbejdet. Fra at præsentere dig selv og kommunikere om mad og måltider til at tale om smerter og symptomer – vi fokuserer på de emner, der er mest relevante for dit arbejde.
Kursets indhold
I løbet af 10 undervisningsgange arbejder vi med følgende emner:
Dette kursus bygger videre på Sundhedsdansk Kursus 1 og klæder dig på med flere sproglige værktøjer til at navigere sikkert i dagligdagens udfordringer som medarbejder i sundhedssektoren.
Kursus 2 er det andet trin i Studieskolens kursusrække i Sundhedsdansk og forbereder dig til at fortsætte med Kursus 3.
I løbet af kurset udvider du dit ordforråd, bliver mere tryg i at føre faglige dialoger og lærer at bruge centrale udtryk, der er essentielle for arbejdet i sundhedssektoren.
Hvad lærer du?
I løbet af 10 undervisningsgange arbejder vi med følgende emner:
Praktisk information
Kurset varer 10 uger og består af 10 undervisningsgange.
Hver undervisningsgang er tilrettelagt, så du øver sprog i realistiske situationer, der er tæt knyttet til din hverdag som sundhedsprofessionel.
Vi tilbyder to kurser, der foregår
mandag kl. 12.00-13.30
Startdato 20.01.2025 – slutdato 31.03.2025
NB! Der er ikke undervisning 10. februar.
Studieskolen, Borgergade 12, København K
Underviser: Ann-Louise Bang Riisgaard
torsdag kl. 12.00-13.30
Startdato 23.01.2025 – slutdato 03.04.2025
NB! Der er ikke undervisning 10. februar.
Studieskolen, Valdemarsgade 16, København V
Underviser: Vera Sønderby
Der er 10-20 kursister i klasserne.
Få de sproglige værktøjer til at søge og varetage job i sundhedssektoren
Dette kursus bygger videre på Sundhedsdansk kursus 1 og 2 og er det sidste trin i Studieskolens kursusrække i Sundhedsdansk. Kurset er skræddersyet til dig, der ønsker at tage det afgørende skridt mod en sundhedsfaglig karriere i Danmark. Fokus er på både jobsøgning og kommunikation i professionelle og patientrelaterede situationer.
Du lærer at skrive et professionelt CV og en målrettet ansøgning samt at navigere sikkert i jobsamtaler. Derudover styrker vi din evne til at kommunikere klart og empatisk med patienter, kolleger og arbejdsgivere.
Hvad lærer du?
Kurset strækker sig over 10 undervisningsgange og er opdelt i en række temaer:
Det sundhedsfaglige CV
Lær at skrive et CV, der skiller sig ud og præsenterer dine kompetencer på en professionel måde.
Fokusområder: Hvordan skriver du et dansk CV? Genreforståelse: Hvad kendetegner et sundhedsfagligt CV? Layout og opsætning: Sådan strukturerer du dit CV, så det fremstår overskueligt.
Ansøgningen
Få styr på at skrive ansøgninger, der overbeviser arbejdsgivere. Vi dykker ned i både motiverede ansøgninger og e-mails samt analyserer stillingsopslag.
Fokusområder: Sprogbrug og faste udtryk, hvordan skriver du en uopfordret ansøgning? Hvordan analyserer du et stillingsopslag?
Du lærer både at skrive en professionel ansøgning, at formulere en motiveret e-mail til arbejdsgivere og at forstå kravene i et stillingsopslag og tilpasse din ansøgning.
Jobsamtalen
Bliv tryg ved jobsamtalen gennem rollespil og træning i realistiske situationer. Vi arbejder med kropssprog, præsentation og typiske spørgsmål.
Fokusområder: Hvordan præsenterer du dine faglige og personlige kompetencer? Kropssprog og nonverbal kommunikation samt træning i typiske spørgsmål i en jobsamtale.
Kommunikation med din patient
Lær at skabe trygge og effektive samtaler med patienter, uanset situationen. Vi arbejder med kommunikation, der beroliger, motiverer og skaber tillid.
Fokusområder: Hvordan taler du med en dement patient? Hvordan beroliger og motiverer du sprogligt på dansk? Småsnak og spørgsmål, der skaber en god dialog.
Du lærer at udtrykke dig klart og empatisk i forskellige situationer, at guide, berolige og motivere patienter sprogligt og at stille relevante spørgsmål og skabe tillid gennem smalltalk.
Rådgivning og vejledning til din patient
Bliv skarp på at vejlede patienter om sund livsstil og behandling. Vi inddrager viden om KRAM-faktorer (Kost, Rygning, Alkohol, Motion) og arbejder med sundhedsfaglige anbefalinger.
Fokusområder: Hvordan rådgiver du sprogligt om sundhed? Hvordan formidler du komplekse emner på en enkel måde?
Du lærer at give klare og brugbare anbefalinger og at forklare og formidle sundhedsfaglige råd.
Praktisk information
Kurset varer 10 uger med én undervisningsgang om ugen. Undervisningen er praksisnær og fokuserer på realistiske scenarier fra din hverdag som sundhedsprofessionel.
Kurset foregår
Onsdag kl.13.50-15.20
Startdato 22.01.2025 – slutdato 02.04.2025
NB! Der er ikke undervisning 12. februar.
Studieskolen, Valdemarsgade 16, København V
Underviser: Ann-Louise Bang Riisgaard
Der er 10-20 kursister i klassen.
Du kan tilmelde dig Sundhedsdansk, hvis du har en sundhedsfaglig uddannelse, hvis du arbejder i eller søger job inden for sundhedssektoren og er tilmeldt Danskuddannelsen på Studieskolen.
Du skal begynde på kursus 1.
Kurserne i sundhedsdansk er er for dig, der er kursist på:
Det er et krav, at du kan føre en kort samtale på dansk, og du skal vide, hvordan du konstruerer spørgsmål. Du skal være indstillet på, at undervisningen primært foregår på dansk.
Hvor: Studieskolen, Valdemarsgade 16
Vi starter nye kurser i uge 4 (januar 2025).