Menu

Dansk samtale og udtale (A2+) - online

Start
tirsdag 18. februar
Pris
kr. 1.295
Lektioner
18
Start 18.02.2025
Periode 18.02.2025 til 25.03.2025
Lektioner 18
Hold nr.: 02038-25
Underviser cand.mag. Camilla Syhler
 
Sted online
Lokale Zoom
Tid tir 17.00 - 19.35
Pris kr. 1.295
Tid tir 17.00 - 19.35

Brug dit dansk
Bor du ikke i København? Eller har du svært ved at komme til undervisning på Studieskolen? Så kan du tage dette populære kursus online. Du bliver måske overrasket over, hvor mange fordele det giver dig, og hvor nemt det er at være i et virtuelt klasseværelse.
Underviseren sørger for en god stemning på holdet, så du kan folde dig ud og tale en masse dansk med de andre kursister.

Kurset er for dig, der har en grundlæggende forståelse af dansk. Måske har du lige afsluttet et begynderkursus og kan forstå og sige mange ting på dansk. Du kan tale om dagligdags emner og deltage i en simpel samtale. Du har et godt ordforråd og er klar til at tage skridtet videre til mellemniveau.
Men først skal du øve dig mere i at tale dansk, og du skal have udtalen på plads.

Tal dansk i hverdagen
For at aktivere dit ordforråd øver vi dansk i hverdagssituationer, hvor vi arbejder med emner som fx mad og vaner, by og kultur samt film og serier.
Vi arbejder med småsnak, som er vigtig for de små samtaler i dagligdagen.

Måske har du oplevet, at en dansker spørger dig om noget på dansk, og du svarer på engelsk, hvorefter du kommer i tanke om, hvordan du kunne have sagt det på dansk. Det kræver øvelse at kunne svare spontant, og det er netop det, vi træner på dette kursus.

Få udtalen på plads
Vi arbejder med de mange danske lyde, og vi gennemgår blandt andet:


  • Det danske "lydalfabet". Hvilket bogstav svarer til hvilken lyd? Fx udtales 'a' forskelligt i Anne og Arne, og 'g' udtales forskelligt i bog og god.

  • De konsonanter, der er sværest at udtale. Det er fx det bløde 'd' i grød og 'r' i Roskilde. /li>
  • De svære vokaler som fx 'æ', 'ø' og 'å' i ræv, blød og dårlig.

  • Sprogets melodi, dvs. tryk, rytme og tonegang. Går sætningerne op eller ned?


Vi øver og gentager lyde og udtale i grupper, så udtalen kommer ind under huden.
Du får også individuel vejledning i, hvor i munden de forskellige lyde produceres.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:

  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • finde dine undervisningsmaterialer (vi bruger ikke en bog, underviseren lægger materialet på Moodle)

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset



Praktiske oplysninger
Vi har udelukkende fokus på det talte sprog, dvs. samtale og udtale.
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, fx hvis du har taget Dansk for begyndere 1 og 2 og Dansk -basisniveau 1 og 2 på Studieskolen eller modul 1 og 2 på Danskuddannelse 3.
Kurset ligger på niveau A2+ på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog (CEFR).
Mellem hver lektion skal du lave lidt hjemmearbejde, som typisk består af små samtaler med dansktalende, hvor du også har fokus på at få udtalen korrekt.

Kurset foregår online i Zoom. Du skal have adgang til en computer med god internetforbindelse og webkamera. Du bør også have erfaring med at bruge digitale værktøjer og tilegne dig viden gennem onlineundervisning.


Der er 10 til 18 kursister i klassen

Camilla Syhler

Camilla anbefaler:

Hvad er dit yndlingssted i København?
"Jeg elsker fællesspisning i Folkehuset Absalon på Vesterbro. Absalon er en gammel kirke, der blev lavet om til kultur- og forsamlingshus i 2015. Grundlæggeren er Lennart Lajboschitz, der også er ejer af den internationale butikskæde Tiger. Jeg kan godt lide Absalon, fordi det er et godt sted at møde nye mennesker. Desuden er der mange sjove, kreative aktiviteter i Absalon hver uge. Udover fællesspisning kan man blandt andet gå til yoga, bingo, bordtennis, koncerter, film, foredrag m.m.

Hvis du vil opleve København oppefra, kan jeg også anbefale at besøge Tårnet på Christiansborg. Her findes en virkelig smuk udsigt over hele byen, og det er helt gratis at besøge det."

Hvem er din danske yndlingsforfatter?
"Jeg er ret begejstret for den grønlandske forfatter Niviaq Korneliussen, der blandt andet har skrevet romanen Blomsterdalen. Niviaqs romaner er spændende, fordi de handler om forholdet mellem Danmark og Grønland samt de udfordringer, mange unge grønlændere møder, når de flytter til Danmark for at studere eller arbejde."

Vis mereVis mindre

Dansk samtale og udtale (A2+) - online

18. februar - 25. marts

Tilmeld