Menu

Dansk - mellemniveau 4 (B1)

Start
tirsdag 18. februar
Pris
kr. 1.955
Lektioner
30
Start 18.02.2025
Periode 18.02.2025 til 27.03.2025
Lektioner 30
Hold nr.: 02073-25
Underviser cand.mag. Signe Wendt Galster
 
Sted Borgergade 12, 1. Sal
Lokale 112
Tid tir 18.55 - 21.00
tor 18.55 - 21.00
Pris kr. 1.955
Tid tir 18.55 - 21.00
tor 18.55 - 21.00

Tal, læs og skriv dansk!
Du bliver endnu bedre til at udtrykke dig mundtligt på dansk. Vi læser om forskellige emner og arbejder med dem fra mange vinkler.
Du får øvelse i at skrive korte debatindlæg, kommentere på andres indlæg og holde en mundtlig præsentation.

Emnerne er bl.a.:


  • køn, kønsroller, opdragelse og alder

  • arbejde, uddannelse og karriere

  • tøj og identitet

  • bæredygtighed


Vi arbejder med det danske uddannelsessystem, med ansættelsessamtaler og stereotyper. Vi repeterer verber i datid og forskellen på aktiv og passiv. Vi repeterer også adjektivernes brug og bøjning.
Vi øver forskellige situationer, det kan fx være i forbindelse med en fødselsdag, et møde på gaden og meget andet. Hvad siger man typisk på dansk i de situationer?
Vi laver lytte- og videoøvelser, så du bliver endnu bedre til at forstå dansk.
Hver gang arbejder vi med udtale og øver tryk, rytme og melodi i sætningerne.

Undervisningsmateriale udviklet på Studieskolen
Undervisningsmaterialet Det rykker! er et lærebogssystem, der er udviklet af undervisere på Studieskolen specielt til Studieskolens kursister.
Det rykker! består af en grundbog, et kursistsite med lyd- og videoklip, læsetekster og en øvebog. Online kan du også finde supplerende tekster og øvelser. Hvert kapitel indeholder episoder, dialoger, tekster og grammatik med tilhørende opgaver og øvelser. Der er også opgaver til alle lyd- og videooptagelser.
Vi arbejder med kapitel 4-6.
Du kan låne bøgerne i klassen og så aflevere dem igen efter kurset, eller du kan købe dem her: https://praxis.dk/det-rykker-grundbog#
Du får adgang til vores online læringsmiljø Moodle.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er blended learning, hvor vi i klassen arbejder med mundtlig dansk og samtaleøvelser, vi træner udtale og laver lidt grammatik.
Du skal arbejde meget hjemme ved computeren med lytteforståelse, læsning og skriftlige øvelser.
Undervisningen foregår kun på dansk.

Praktiske oplysninger
Dansk - mellemniveau 4 svarer til sidste del af niveau B1 på Den Fælles Europæiske Referenceramme for Sprog.
Kurset er for dig, der kan noget dansk i forvejen, fx hvis du har taget kurserne Dansk for begyndere, Basisniveau samt Mellemniveau 1, 2 og 3 på Studieskolen eller modul 1, 2 og 3 samt noget af modul 4 på Danskuddannelse 3.
Der er 5 undervisningstimer a 45 minutter i klassen om ugen.
Vi forventer, at du bruger cirka 8 timer om ugen på hjemmearbejde.
Der er 10-18 kursister på holdet.

Signe Wendt Galster

Signe anbefaler:
Har du et yndlingssted i København?
”Jeg kan ikke finde vej. Min orienteringssans fungerer ikke. Sådan har det altid været.
Derfor har jeg heller ikke yndlingssteder, for jeg ville ikke kunne finde dem igen. Til gengæld er alle steder mine yndlingssteder. I en by som København er det heldigvis også let.
For mig er København både en grøn og en blå by. Uanset hvor man er, kan man næsten altid få øje på noget grønt. Det kan jeg rigtig godt lide. Grønt er godt for øjnene, siger nogen, og det synes jeg er helt rigtigt. Jeg kan også rigtig godt lide, at man altid kan se himlen over byen. Det er nemlig en by uden mange høje bygninger. Når jeg kigger op, er himlen for det meste blå.”

Hvad er din yndlingsmusik?
”Jeg har altid været meget glad for jazz, og jazzen har altid været meget glad for København. Det kan jeg godt lide at tænke på.
København er en jazzby. Det vidner mange gadeskilte og navne på pladser og gravstene om (hvis man ellers kan finde dem!).
Men det jazzede ved København er også mere fundamentalt, synes jeg. Jazz bygger på mange forskellige traditioner og kulturer – det samme kan man sige om København.
Det er nok en grund til, at jeg føler mig så hjemme her i jazzede København, hvor der i alt det grønne og blå altid er plads til improvisation. Plads til det velkendte – og plads til det nye.”

Vis mereVis mindre

Dansk - mellemniveau 4 (B1)

18. februar - 27. marts

Tilmeld