Menu

A1.2 Italiensk for næsten begyndere

Start
onsdag 5. februar
Pris
kr. 1.665
Nedsat pris
kr. 1.505
Lektioner
27
Start 05.02.2025
Periode 05.02.2025 til 02.04.2025
Lektioner 27
Hold nr.: 3410-25
Underviser cand.mag. Enrico Tolotti
 
Sted Vognmagergade 8, Stuen
Lokale V042
Tid ons 17.30 - 20.00
Pris kr. 1.665
Nedsat pris kr. 1.505
Tid ons 17.30 - 20.00

Velkommen tilbage til Italiensk
Kan du en lille smule italiensk, som du måske husker fra et tidligere A1.1 kursus, og vil du nu gerne lære mere? Så er dette kursus for dig. Du kan nemlig tilmelde dig, hvis du allerede kan præsentere dig og bygge korte, enkelte sætninger på italiensk.

Hvad lærer du?
Her lærer du at tale om særligt udvalgte emner, som du kan bruge på din næste ferie i Italien, eller når du snakker med dine italienske venner. Du lærer blandt andet at fortælle om din ferie - var den på stranden, eller måske i bjergene? Du træner også forskellige situationer, hvor du fx bestiller mad på restaurant eller pizzeria eller handler i en forretning.

Undervejs i kurset får du indblik i, hvordan italienerne lever. Vi gennemgår eksempler på et italiensk familieliv. Bygger det stadig på fordommen om de traditionelle kønsroller? Eller hvordan ser det ud i dag?

Du lærer også de rette gloser, så du kan tale om de italienske fester og fødselsdage, og hvordan italienerne holder ferier - ofte i Italien. Det er jo ikke for ingenting, at Italien er sådan et populært feriemål. Endelig, men ikke mindre vigtigt, træner du at tale mere om dig selv og hvad du kan lide samt spørge til andre, så du kan indlede en kort, uformel samtale.

Det vigtigste på kurset er, at du taler sproget. Derfor skal du regne med at tale meget, så du får en god udtale. Samtidig lærer du den grundlæggende grammatik, så dine sætninger opbygges rigtigt. Men vi terper ikke, for det vigtigste er, at du bliver ved med at synes, det er sjovt at tale italiensk.

Få samlet overblik over kurset og materialerne
Du får også adgang til Moodle, der er vores online læringsplatform. Her har du et samlet overblik over hele kurset. Du har også kontakt med de andre kursister, og I kan tale om, hvad der sker på holdet. På Moodle kan du:


  • se planen over hele kurset, de enkelte undervisningsgange og hjemmearbejde

  • se undervisningsmaterialer, også ekstra materialer

  • kommunikere med din underviser og dine medkursister

  • følge med og indhente det forsømte, hvis du er fraværende i løbet af kurset  



Praktisk info
Vi læser stk. 5-8 i lærebogen Passaparola 1 (ISBN 9788761696977), som du skal købe, før kurset begynder. Det kan du med fordel gøre på systime.dk. Vælg Tekstbog, du skal IKKE bruge iBog og øvebog.

Forberedelsestid: Ca. 2 timer om ugen.
Der er 13-20 kursister på holdet.

Enrico Tolotti

Enrico kommer fra en landsby i Bergamo-området, der hedder Martinengo. Hans største lidenskaber er sprogvidenskab, fremmedsprog og litteratur. Hans fascination startede, da han læste græsk og latin i gymnasiet, og blev yderligere næret af et cand.mag.-studium i skandinaviske sprog (med særligt fokus på dansk) og lingvistik. Lige nu fortsætter han studierne på Københavns Universitet.

Enrico elsker at læse gode ’sære historier’, gå en tur med hundene eller dyrke judo for at få afløb for stress og tanke ny energi.

Enrico anbefaler:

Sted: "Pesten i Bergamo er så godt som overstået. Så tag endelig og besøg byen (især den gamle by – Città Alta): gå en tur langs de venetianske murer (ved du, hvad Venedig egentlig har at gøre med Bergamo?) og far vild i det pragtfulde virvar af smalle, middelalderlige stræder."

Bøger: "Libro bianco af Piero Scanziani. For alle dem, der gik glip af retssagen mod Adam og Eva."

Mad: "Befinder man sig i Bergamo-området, så skal man altså smage casoncelli (casonsèi på dialekt), selvom de faktisk er ret populære i hele Lombardiet, hvor de laves ifølge forskellige opskrifter. I bund og grund er casoncelli en ret bestående af frisk pasta fyldt med en kødfars. De serveres med smeltet smør og revet lokalost ovenpå samt noget pancetta (tidligere kom man lidt lardo i i stedet for). Casoncelli har en hævdvunden plads i områdets kulinariske tradition: bare tænk, at de allerede nævnes i digterværket Baldus fra det 16. århundrede!"

Vis mereVis mindre

A1.2 Italiensk for næsten begyndere

5. februar - 2. april

Tilmeld